Zwartsluis

Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis beginnen morgen na maanden voorbereiding

Tweehonderd authentieke sleepboten en een tegenhanger; de opduwer. Je kan ze dit weekend bewonderen tijdens de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis. Om dat goed te laten verlopen, worden er al weken lang voorbereidingen getroffen.
Morgen is het zover; de start van het sleepbotenevenement. De Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis worden dit jaar voor de dertiende keer gehouden. 

Voorbereiding

Ze zijn al weken bezig met de voorbereidingen. "Er moet zoveel gebeuren om deze dagen goed te laten verlopen. Ook hele simpele dingen zoals wc-hokjes plaatsen", vertelt Anja Bos van de organisatie.
Koos Kisjes, ook één van de organisatoren, verwacht een heel leuk weekend. "We verwachten erg veel mensen, het is prachtig weer. Het wordt één groot feest."
Vandaag werden zogenaamde pontons aangelegd, waardoor er meer boten kunnen aanmeren in Zwartsluis. Ook de marine en landmacht kwamen langs en de eerste sleepboten arriveerden al. "Wij helpen altijd met wat voorbereidingen, dus we mogen altijd wat eerder komen."

Programma

De komende dagen zijn er meerdere activiteiten. Onder andere rondvaarten, demonstraties, optredens en een braderie. Vanaf morgen meren de meeste sleepboten aan. Tot en met zaterdag zijn de boten te bezichtigen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.