binnenstad Hengelo

Justitie eist celstraf voor mysterieuze schietpartij binnenstad Hengelo

Kogelgat in deur stadhuis Hengelo na schietpartij
Kogelgat in deur stadhuis Hengelo na schietpartij
Het Openbaar Ministerie heeft negen maanden celstraf geëist tegen een 30-jarige man uit Apeldoorn die ervan wordt verdacht dat afgelopen januari in de binnenstad van Hengelo op een groep mannen heeft geschoten.
De schoten werden in de vroege ochtend van 16 januari gelost. Er raakte niemand gewond en er werd ook geen aangifte gedaan. Wel ontstond er in de deur van het gemeentehuis van Hengelo een kogelgat.

Telefoonmasten

De schietpartij zou het gevolg zijn van een ruzie tijdens het uitgaan. De verdachte zou na het schieten in een auto zijn gestapt. De auto was een huurauto die op naam van de Apeldoorner stond. Onderzoek aan telefoonmasten toont volgens de officier van justitie aan dat de man rond het moment van de schietpartij in de Hengelose binnenstad was.
De 30-jarige ontkent dat hij heeft geschoten en dat hij die ochtend in Hengelo was. Hij zegt dat hij in Enschede was. De man werd tien dagen na de schietpartij aangehouden en zit sindsdien vast. Zijn advocaat zegt dat bewijs ontbreekt en de man vrijgesproken moet worden, "het enige dat duidelijk is dat er een persoon heeft rondgelopen die geschoten zou hebben, meer niet." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.