Programma: Finaleplek in zicht voor Landstede Basketbal en Dalfsen

Programma deze week
Komend weekend vallen de meeste beslissingen in de eredivisie voetbal en wordt ook de tegenstander van Go Ahead Eagles in de halve finales van de play-offs in de Jupiler League bekend. Ook bij andere sporten vallen er veel beslissingen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels.

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal kwamen er afgelopen weekend geen Overijsselse kampioenen bij. De teller staat momenteel op vier. Na komend weekend kunnen er daar negen bij komen. Dat zijn op zaterdag; De Esch (2H), Quick'20 (3D), SVVN (4D) en Wilhelminaschool (4E). En op zondag; Stevo (2J), SC Enschede (4B), Dedemsvaart (4D Noord), SV Zwolle (4H) en Oranje Zwart (5B Noord).

Basketbal

Voor Landstede Basketbal staan er deze week drie duels tegen Shoeters op het programma in de halve finales van de play-offs. Zondag werd de eerste wedstrijd in de best-of-7 gewonnen en als de Zwolse ploeg deze week ook de drie andere duels wint is een finaleplek dus een feit. Bij één nederlaag moet er in ieder geval een vijfde duel worden gespeeld.

Handbal

Ook Dalfsen kan zich deze week plaatsen voor de finale van de play-offs. In de halve finale won de ploeg zaterdag van Quintus en zondag is de return in Kwintsheul. Dalfsen verdedigt dan een voorsprong van vier punten (25-21). In de andere halve finale lijkt VOC al bijna zeker van een finaleplek. De ploeg won het eerste duel met 24-16 bij V&L.