dementie

Tweede training 'omgaan met dementie' mogelijk nog deze maand in Dinkelland

Als het aan projectleider Britt Wilms ligt, komt er nog deze maand een tweede training 'omgaan met dementie' voor ondernemers in Dinkelland. Na een eerste training met fysiotherapeuten is nu de beurt aan winkeleigenaren en -personeel.
De gemeente biedt de training aan in samenwerking met stichting Alzheimer Nederland. Eigenaresse Lesscher van een winkel in woonaccessoires denkt baat te kunnen hebben bij een dergelijke training. "Je kunt natuurlijk niet aan iemand zien of de persoon dementerend is. Maar ik denk dat het handig is bepaalde dingen te weten voor het geval dat."

Baat hebben bij de training

Het feit dat bij haar en collega-ondernemers een instelling komt, waar ook dementerende ouderen worden ondergebracht, vergroot voor haar de zin van deze training. "We zullen dus in de praktijk meemaken dat er meer mensen die dement zijn in de winkel komen. Dan kun je alleen maar baat hebben bij een dergelijke training."
Fysiotherapeut Jansma heeft de training al gehad. "We kunnen demente mensen nu sneller herkennen en er ook daadwerkelijk op inspelen. Het is wel degelijk een nuttige training."

Caissières of vakkenvullers

Wethouder Duursma hoopt dat er meer van dergelijke trainingen komen. "Bijvoorbeeld voor politiemensen, maar ook caissières of vakkenvullers. Iedereen krijgt in zijn of haar omgeving wel te maken met mensen die dement zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.