reanimeren

Trucker die leven van vrouw redde wil verplichte reanimatiecursus voor vrachtwagenchauffeurs

Vrachtwagenchauffeur Jonathan Hol uit Nieuwleusen, die gisteren het leven van een vrouw redde, wil dat alle truckers verplicht een reanimatiecursus volgen.
De trucker redde gisteren het leven van een 81-jarige vrouw. Hij zag de echtgenoot van de vrouw in volledige paniek zwaaiend langs de snelweg A29 bij Heinenoord staan. Jonathan bedacht zich geen moment en stopte zijn truck om de vrouw te reanimeren.

Verplicht maken

Na deze ervaring wil Jonathan zich hard maken om een verplichte reanimatiecursus voor truckers in het leven te roepen. "We moeten elke vijf jaar 35 uur naar school om een geldig rijbewijs te behouden."
Daarvan zijn zeven uren verplicht praktijkles. Alle resterende uren mogen de truckers zelf invullen. "We zitten dan maar een beetje op school. Dat vind ik niet leuk, maar mijn collega's ook niet. Als we dan een verplichte reanimatiecursus krijgen tijdens die uren, doen we ook nog wat goeds."

Veel gebeurd

De levensredder werd overspoeld met reacties via de sociale media. "Vandaag kwam het hele verhaal een beetje tot mij. Ik heb achteraf toch echt wel wat goeds gedaan, maar ik vond het mijn plicht om dit te doen."
Jonathan hoopt meerdere truckers aan te sporen tot het volgen van een reanimatiecursus. "Waarom ben ik alleen de held? Iedereen kan dat zijn. De politiek in Den Haag, samen met de Hartstichting, moet die cursus gewoon verplicht maken."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.