cultuur

Zanger Jeangu Macrooy verruilt Paramaribo voor Hengelo

Hij verruilde Paramaribo voor Hengelo om op de pop-academie in Enschede te leren liedjes schrijven. Jeangu Macrooy. Hij liet familie en zelfs z'n tweelingbroer achter om het te maken in de muziekindustrie. "Ik moest gaan, ook al was dat best moeilijk. Maar het was goed voor m'n individuele ontwikkeling."
"Als ik nu terugkijk op de afgelopen anderhalf jaar, dan denk ik dat het zo had moeten zijn. Het was de juiste timing", blikt de artiest terug. "Mijn komst naar Nederland was een soort zelfontdekkingsreis. Ik ben blij dat ik mezelf heb gevonden."

Rap

Spijt heeft Macrooy dus niet. Hij speelt en speelde op veel podia, is uitgeroepen tot Serious Talent van 3FM en mocht aantreden bij De Wereld Draait Door. "Ja, dat is een plek waar veel artiesten graag een minuut spelen". Kortom, het gaat rap met de muzikant uit Hengelo.

Artezz

Zijn muziekopleiding Artezz in Enschede is belangrijk voor hem. "Op die plek kom je in aanraking met allerlei producenten en ze coachen je in meer dan alleen het maken van muziek. Daar begint het natuurlijk mee, met een liedje, maar er komt veel meer bij kijken dan bij alleen muziek maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.