Giro d'Italia

Wielrenners, agenten en vrijwilligers uit Overijssel naar Apeldoorn voor start Giro

Apeldoorn kleurt vandaag roze, want over een paar uur start daar de Giro d'Italia, een groot wielerevenement. Aan de start staan onder meer Overijsselse renners als Albert Timmer, Tom Stamsnijder en Bram Tankink. Maar ook agenten en vrijwilligers uit Overijssel werken mee aan het evenement.Â
Een van de vrijwilligers bij de Giro is Joseph Lenferink uit Almelo, vorig jaar zelf nog Nederlands Kampioen Toerfietsen. Hij stond zelf al meerdere keren als toeschouwer bij de start van andere grote wielerevenementen zoals de Tour de France en de Vuelta. "Het leek me leuk om een keertje mee te helpen, om het een keertje van de andere kant te zien."
Lenferink zal in Apeldoorn als 'gastheer' langs het parcours staan en bezoekers met vragen helpen hun weg te vinden. 

Politie presenteert Giroploeg

Voor de politie is vandaag een grote klus. Het korps Oost-Nederland plaatste op Facebook de samenstelling van hun eigen 'ploeg' voor de Giro met daarin een helikopter, 75 motoren, 30 bikers en honderden politiemensen. 
De provincie Gelderland is dit hele weekend het decor van de Ronde van Italië. Vandaag is een individuele tijdrit over 9,8 kilometer die start in Apeldoorn. Zaterdag rijdt het peloton van Arnhem naar Nijmegen, een dag later gaat het in omgekeerde richting. Maandag stappen de wielrenners op het vliegtuig naar Italië voor de resterende achttien etappes. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.