Goorse stenenslijper vindt bijzonder tijgeroog

De Goorse stenenslijper André Dekker heeft een bijzondere vondst gedaan. Hij ontdekte een bijzonder driekleurig 'Tijgeroog'.

Dekker heeft als hobby het opsporen van bijzonder gesteente wat hij daarna in zijn eigen schuur slijpt tot edelsteen. Het tijgeroog vond hij ruw op een beurs in het Duitse Idar Oberstein. Na het slijpen ontdekte hij dat het zogenoemde Tijgeroog zeldzaam was vanwege de drie kleuren die er in te zien waren. "Normaal heeft zo'n steen twee kleuren. Een dergelijke variatie komt nauwelijks voor."

Meer waard

Dekker kocht de steen voor 12 euro en had al een vermoeden dat hij wat bijzonders in handen had. "Dat is een kwestie van ervaring en gevoel." De steen die nu in zijn 'prijzenkast' prijkt is nu meer dan 1000 euro waard. "Dat is een schatting. Het is maar net wat de gek ervoor geeft maar verkopen is niet aan de orde want ik houd het zelf."

Rembrandt

Het is niet voor het eerst dat de Gorenaar een bijzonder gesteente heeft geslepen. In de afgelopen jaren ontdekte hij ook bijzondere fossielen als ammonieten en een chloromelaniet alsmede een stuk bergkristal wat hij tot sieraad bewerkte. Het Tijgeroog wat hij nu aan zijn verzameling toevoegt heeft zijn oorsprong in Zuid Afrika en is voor de stenen- en fossielenverzamelaar een nieuwe mijlpaal. "Het is als een kunstverzamelaar die een Rembrandt ontdekt al zijn de bedragen die er in omgaan wel wat bescheidener." aldus Dekker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
stenen verzamelaar Nieuws Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren