Bevrijdingsfestival Overijssel

Overijssel viert massaal Bevrijdingsdag

Bevrijdingsfestival Zwolle
Bevrijdingsfestival Zwolle
Overijssel vierde vandaag massaal Bevrijdingsdag en Hemelvaart. Door het mooie weer trokken veel mensen eropuit naar de verschillende festivals en andere activiteiten in de provincie.Â
In alle vroegte pakten mensen de fiets of werden de wandelschoenen aangetrokken om te gaan dauwtrappen. Vanuit Lonneker vertrok een groep al om half twee 's nachts.
Ook op andere plekken in de provincie waren mensen al vroeg actief. Zo vertrok in Ommen de traditionele dauwtrapfietstocht en werd er in Markelo te paard gedauwtrapt. 

Dauwzwemmen

Twintig zwemmers namen vanmorgen een frisse duik in het openluchtbad de Olde Vechte in Ommen. Op deze manier werd het startschot gegeven voor het zwemseizoen. 

Bevrijdingsvuur

In de nacht van 4 op 5 mei werd traditiegetrouw het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei Plein in Wageningen. Na het ontsteken werd het vuur door loopgroepen over het hele land verspreid. In Overijssel ging het vuur naar Zwolle, Nijverdal, Borne, Enschede en Losser. 

Bevrijdingsfestival Overijssel

Op het Bevrijdingsfestival Overijssel in Park de Wezenlanden was het ontzettend druk vandaag. Op het hoofdpodium traden verschillende artiesten traden op, zoals: Kenny B., Nielson, Rootsriders, VanVelzen, John Coffey, Sabrina Starke. Manu Chao La Ventura sloot het programma af. Op andere podia konden festivalgangers genieten van onder andere De Likt, Sevn Alias, Delain en BÖKKERS. 

Bevrijdingsdag Enschede
Ook in Enschede was het vandaag erg druk. Zowel in het centrum als op het terrein van de Universiteit van Twente waar Absolutely Fresh een dancefestival organiseerde. Daar werd het in de avond zo druk dat er geen mensen het festival terrein nog op mochten. Dit jaar was er voor het eerst een vierde podium, onder andere East & Young, Baas en MC The Legion maakten er een feestje van in Enschede. 

Sleepbootdagen Zwartsluis

De organisatie van de Sleepbootdagen in Zwartsluis verwachtte al topdrukte, en druk is het geworden. Nog tot en met zaterdag zijn er nog zo'n tweehonderd boten te zien in de havens van Zwartsluis. 
Wil je rustig teruglezen wat er allemaal in de provincie gebeurde vandaag? Kijk dan hier. Foto's van het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle vind je hier

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.