cultuur

Zeven uit-tips van OverUIT voor aankomend weekend (7 en 8 mei)

Autorodeo in Luttenberg
Autorodeo in Luttenberg
In het laatste weekend van de meivakantie – en tijdens Moederdag - is er genoeg te doen in Overijssel. Zoals het EK Klootschieten en een Siamese autorodeo. De uit-tips van OverUIT.

Zweefvliegen in Lemelerveld

Zaterdag 7 mei houdt Aero Club Salland een open dag op het zweefvliegterrein bij Lemelerveld. Clubleden vertellen wat zweefvliegen inhoudt, hoe 'vliegen zonder motor' mogelijk is en wat daar bij komt kijken. In de vliegsimulator kan iedereen op de grond proeven van het vlieggevoel.
EK Klootschieten
Deelnemers uit alle toonaangevende landen komen aan de start van het EK Klootschieten, dit weekend rondom Ootmarsum. Vrijdag is de straatwedstrijd op de Ottershagenweg in Tilligte en zaterdag de zetwedstrijd bij de Haarlerheidebaan in Reutum. Een dag later wordt het kampioenschap afgesloten met een veldwedstrijd.

Langs Spieker en Havezathe

Ga 7 mei mee met de wandelroute langs landgoederen Den Berg, De Mataram en de Horte in Dalfsen. Een tocht langs eeuwenoude wegen en gedenkwaardige monumenten uit de oorlog. Verzamelen om 10.00 uur in Het Oude Station, Stationsweg 4, Dalfsen.

Siamese autorodeo

Razende motoren, gierende banden, doffe klappen en zwarte rookpluimen tijdens de Autorodeo in Luttenberg op zondag 8 mei. Nieuw is de Siamese rodeo: in een arena - omgeven door een diepe greppel - nemen de felgekleurde botsauto's het tegen elkaar op.

Kunst om Dalfsen

Neem een kijkje in de keuken van verschillende kunstenaars tijdens het Kunst- en Cultuurweekend van de Stichting Kunst om Dalfsen. Op zaterdag 7 en zondag 8 mei openen kunstenaars uit het Vechtdal hun atelier, tuin of huis en ze vertellen over de tentoongestelde werken.

Steenoloog bij Natuurdiorama

Zondag 8 mei komt Steenoloog Martin Doorman de hele dag naar Natuurdiorama Holterberg in Holten. Doorman slijpt keien door waardoor kristallijnen zichtbaar worden. Verder is er een verzameling mineralen uit de hele wereld te zien.

Sleepbootdagen Zwartsluis

Zwartsluis is tot en met 7 mei het toneel van de Nationale Sleepbootdagen. Bezichtig sleepboten, neem een kijkje in machinekamers en vaar mee.

Kijk voor alle tips op www.OverUIT.nl. Of download de gratis OverUIT-app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.