cultuur

Veiligheid voorop bij motorevenement Beckum

Alles is er aan gedaan om het motorevenement MX AIR TIME in Beckum zaterdag veilig te laten verlopen. Dat zegt de organisatie.
Zo hebben ze de doorgang onder het parcours voor het publiek extra verstevigd. Daarnaast moet het publiek op geruime afstand blijven staan en komen overal strobalen te liggen. "We willen geen brokken in Beckum", zo zegt organisator Mike Asbroek. "Daarom hebben we ook een professioneel banenbouwer ingehuurd, die weet hoe je een veilig parcours moet aanleggen." Het gaat om Freddy Verherstraeten, een begrip in de motorwereld. De Belgische banenbouwer legt overal ter wereld belangrijke circuits aan. "Met 20 jaar ervaring weet ik wel hoe je een veilig parcours maakt."
Veilig betekent echter niet saai. Het 300 meter lange circuit is voorzien van veel hellingen. "De coureurs brengen meer tijd door in de lucht, dan op de grond", aldus de Belg. "Dit is uniek in Europa", zegt Asbroek. "We kennen hier genoeg motorcrossevenementen waar de coureurs rondjes afleggen. Maar deze één tegen één rally's op een recht stuk, kenden we nog niet. Telkens valt de verliezer af, waardoor er op het laatst één coureur overblijft die de sterkste blijkt."
Aan de wedstrijd zaterdagavond doen verschillende topcoureurs mee, uit binnen- en buitenland. Kijk voor meer informatie op: www.beckum.nl/pinksterfeesten/mx-air-time-volle-polle
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.