Roparun

240 hardlopers en fietsers uit Overijssel bij 25ste editie Roparun

Tien Overijsselse teams van fietsers en hardlopers doen mee aan de jubileumeditie van de Roparun, de estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam en van Parijs naar Rotterdam.
Ruim tweehonderd sportievelingen uit onder meer Zwolle, Raalte, Rijssen en Enschede doen mee. Het Enschedese team doet voor de tweede keer mee en kent zo'n grote groep fans, familieleden en sponsoren dat er in Almelo een speciale fanzone is ingericht. 
Op Eerste Pinksterdag komen de hardlopers en fietsers rond half 7 's avonds in Almelo voorbij. Bij de fanzone staan honderden toeschouwers het Enschedese team aan te moedigen. Ook is een DJ ingehuurd die de groep moet begeleiden.

Deelnemers zijn parcours aan het verkennen

De Enschedese deelnemers zijn nu druk met de voorbereidingen. Zo is delegatie-leider Martijn Pouw met een aantal andere deelnemers in Hamburg om het parcours te verkennen. De deelnemers moeten zelf alles regelen. Zijn vrouw Lisanne is volgende week één van de fietsers die de hardlopers zal begeleiden. 

Estafetteloop duurt 50 uur

Er wordt binnen vijftig uur een parcours afgelegd naar Rotterdam. De sporters komen ook langs de Daniel de Hoed-kliniek waar kankerpatiënten de deelnemers altijd hartstochtelijk aanmoedigen. De opbrengst van de Roparun is voor de bestrijding van kanker. De finish is op Tweede Pinksterdag op de Rotterdamse Coolsingel. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.