nieuws

Tom Dumoulin van Giant wint proloog Giro in Apeldoorn, Bram Tankink geniet

Tom Dumoulin van Giant-Alpecin, de ploeg van teammanager Iwan Spekenbrink uit Markelo, heeft vanmiddag de proloog van de Giro d'Italia in Apeldoorn gewonnen. Hij was met 11.03 minuten de snelste van de 198 renners.
De drie Overijsselaars speelden zoals verwacht geen rol van betekenis tijdens de proloog. Tankink was met 11.37 minuten de snelste van de drie, Albert Timmer uit Gramsbergen kwam tot 11.45 en Tom Stamsnijder uit Enter finishte in 12.08.

Tankink 'gedragen' door het publiek

Een kleine 10 kilometer voelde Bram Tankink zich gedragen door het publiek, vrijdag in de openingstijdrit van de Giro d'Italia in Apeldoorn. "Ik kreeg weer het Tourgevoel van vorig jaar in Utrecht. Het was echt heel mooi", vertelde de renner van LottoNL-Jumbo na zijn rit bij de teambus.
"Ik had geleerd van de vorige keer. In Utrecht liet ik me te veel meegaan in de sfeer en ging ik veel te hard van start. Ik heb het nu iets beter ingedeeld. De laatste twee kilometer was het niet normaal hoe de mensen tekeer ging. Je wordt opgezweept, ik werd gedragen door het publiek."
Tankink maakte eerder ook de Tourstart in Rotterdam mee en was er ook bij toen de Ronde van Spanje in Assen van start ging. "De Tour is wel iets groter, maar de Giro is weer toegankelijker. Hier kunnen de mensen gewoon bij de bus komen kijken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.