FC Twente

Joachim Andersen keert terug in selectie FC Twente voor seizoensafsluiter

Joachim Andersen
Joachim Andersen
Trainer René Hake van FC Twente kan zondag tegen Vitesse weer een beroep doen op Joachim Andersen. De verdediger miste vorige week zondag het duel tegen Ajax door ziekte, maar is weer fit.
Waarschijnlijk neemt hij dan ook de plek van Peet Bijen in het hart van de defensie weer over. Met Felipe Gurierrez gaat het beter, maar de club gaat met het oog op de Copa America geen onnodige risico's met hem nemen. Voor FC Twente staat er behalve de eer niets meer op het spel in de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Vitesse kan zich nog plaatsen voor de play-offs.

"Niemand kan zeggen dat de club niet leeft"

Vanochtend trainer de Enschedese ploeg in De Grolsch Veste, die open was voor publiek. Hake was blij met de publieke belangstelling: "Mooi om te zien hoeveel mensen iedere keer weer laten zien hoe begaan ze zijn met de club. Je ziet het bij de thuiswedstrijden, maar ook bij Ajax vorige week waren er meer dan 1000 supporters en ook vanochtend wisten weer velen het stadion te vinden. Niemand kan zeggen dat de club niet leeft. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor mij als trainer is dat prachtig om mee te maken."

"Supporters wat bieden"

De trainer vervolgt: "Er zullen ook zondag weer minimaal 25.000 mensen in het stadion zitten, dat alleen al moet voldoende motivatie zijn om een goede wedstrijd te spelen. Daarnaast is het de laatste thuiswedstrijd, dan ben je verplicht de supporters wat te bieden. Dat leeft ook onder de spelers, zij willen de laatste wedstrijd winnen. Op die manier kun je het seizoen goed afsluiten en kun je sportief gezien echt voldaan terugkijken op het laatste half jaar. Daarom moet iedereen nog één keer maximaal geven."
De wedstrijd tussen FC Twente en Vitesse begint zondag om 14.30 uur en is te volgen via RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.