nieuws

Ruim 6 miljoen euro verlies voor FC Twente in herziene jaarrekening

De Grolsch Veste in Enschede
De Grolsch Veste in Enschede
FC Twente heeft vorig seizoen een verlies geleden van 6,1 miljoen euro. Dat blijkt uit de herziene versie van de jaarrekening over 2014-2015.Â
In een eerdere versie van de jaarrekening werd nog een verlies van zo'n vier miljoen euro genoteerd. Maar die cijfers moesten worden aangepast omdat de transfer van Tadic naar Southampton niet goed in de boeken stond. Voor die fout kreeg de club uit Enschede van de licentiecommissie van de KNVB drie punten in mindering voor het huidige seizoen. 
In 2014-2015 leed de club een operationeel verlies van 9,9 miljoen euro, dat enigszins werd gecompenseerd door een positief resultaat van 6 miljoen euro uit transfers. FC Twente moest daarnaast nog wel 2,2 miljoen euro aan de Belastingdienst betalen. De club had een winst van 7 miljoen euro begroot.

Kwijtscheldingen

FC Twente verwacht in het seizoen 2015-2016 uit te komen op een omzet van 31 miljoen euro. Het seizoen zal worden afgesloten met een operationeel verlies, maar door kwijtscheldingen behaalt de club naar verwachting een positief netto resultaat.
De club kwam onlangs tot overeenstemming met de belangrijkste schuldeisers, waaronder voormalig directeuren Joop Munsterman en Aldo van der Laan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.