hengelo

SP vindt tweedaagse excursie van Hengelose gemeenteraad overbodig

De gemeenteraad van Hengelo zou in juli op een tweedaagse excursie gaan naar Limburg maar de SP-fractie ziet dat plan niet zitten.
Samen met het college van B en W zou de Hengelose raad naar de gemeenten Roermond en Sittard-Geleen gaan om daar te kijken en praten over grensoverschrijdende projecten. De projecten richten zich op werkgelegenheid. De excursie zou twee dagen duren, maar dat vindt de SP niet nodig.

Niet efficiënt

Vooral het financiële aspect van de reis is tegen het zere been van de SP: "Een trip voor een dag is helemaal prima", zegt fractievoorzitter Floor van Grouw. "Het gaat mis op het moment dat je met de voltallige gemeenteraad naar Limburg gaat voor een project, om vervolgens daar met z'n allen te overnachten en een hapje te gaan eten. Dat geld kan je efficiënter besteden."

Altijd twijfels gehad

Van Grouw spreekt het bericht van De Twentsche Courant Tubantia tegen dat de SP eerst akkoord zou zijn met het plan van de gemeenteraad. "Wij hebben nooit toegezegd mee te gaan. Wij hebben altijd onze twijfels gehad over dit idee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.