Alfred Schreuder

Geen rancune richting FC Twente van Alfred Schreuder: "Geen kwaad woord"

Alfred Schreuder is momenteel assistent-trainer bij het Duitse Hoffenheim. De oefenmeester uit Barneveld werd aan het begin van het seizoen ontslagen bij FC Twente na een moeizame periode in Enschede. Hij kent echter geen rancune naar de Enschedese club: "Ik ben weg, vol goede moed. Ik heb er veel van geleerd, ik heb een fantastische tijd gehad. Van mij geen kwaad woord over Twente."
Schreuder stond al lange tijd onder druk bij Twente en nadat uit de eerste vier duels slechts één punt werd gehaald, werd hij de laan uit gestuurd. "Ik denk dat we in een hele moeilijke situatie hebben gezeten met de club, waar ik het gewoon niet kon redden en ik denk dat niemand het had gered. Dat is ook geen schande. Voor mezelf een groot leerproces geweest en ik heb er veel van geleerden we gaan nu vol energie weer verder met Hoffenheim", aldus de trainer.

"Volg het op de voet"

Ook na zijn vertrek is hij de situatie bij zijn oude club blijven volgen: "Ja zeker, natuurlijk dat laat je niet los. Het blijft voor mij een fantastische club. Met mensen binnen de club heb ik nog wel contact. Zeker die dicht bij het elftal stonden en natuurlijk volg ik het op de voet."
In de audio het volledige gesprek tussen verslaggever Jan Medendorp en Schreuder. De twee spraken elkaar afgelopen week in Duitsland. In het uitgebreide interview gaat het ook over zijn situatie bij Hoffenheim en de pas 28-jarige hoofdtrainer Julian Nagelsmann.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.