HHC Hardenberg laat twee dure punten liggen in titelstrijd

HHC Hardenberg heeft zichzelf zaterdagmiddag een slechte dienst bewezen in de titelstrijd. De ploeg van trainer Marcel Groninger speelde met 2-2 gelijk tegen laagvlieger FC Lisse en heeft daardoor het kampioenschap niet meer in eigen hand.
HHC was bij een zege samen met Katwijk aan kop in de topklasse gekomen, maar kwam na een kwartier op achterstand door een goal van Thierry Monteny. Rob van der Leij zette de 1-1 op het scorebord, maar door een rake kopbal van Tom Zoontjes ging FC Lisse met een voorsprong de rust in. HHC kreeg na rust veel kansen, maar had het geluk niet aan haar zijde. Tien minuten voor tijd schoot Dennis Krohne uit een vrije trap toch de 2-2 binnen en ging HHC op jacht naar de zege. Het bleef echter bij 2-2 op De Boshoek.
HHC moet volgende week winnen bij koploper Katwijk en hopen op puntenverlies van Excelsior Maassluis, dat op bezoek gaat bij Spakenburg. Mocht dat scenario werkelijkheid worden, dan is HHC alsnog kampioen van de topklasse.