Frank Schuttert

Springruiter Frank Schuttert wint Grote Prijs van Eindhoven

Frank Schuttert
Frank Schuttert
Springruiter Frank Schuttert uit Ommen heeft vanmiddag de Grote Prijs van Eindhoven op zijn naam geschreven. In de barrage was hij de eerste starter en zette een tijd neer die niet meer verbeterd werd door de concurrentie.
Die tijd was 37,59 seconden. Lorenzo De Luca uit Italië eindigde als tweede in 38,04 en Johnny Pals uit As werd derde in 38,71. Remco Been uit Wierden miste het podium met een tijd van 39,60. Hij werd vijfde.

Zenuwachtig

Schuttert moest dus lang wachten en dat leverde zenuwen op: "Ja, ik moet eerlijk zeggen als ik nog veertien man na me heb, ik daar toch wel zenuwachtig van word. Go Easy is super in vorm, hij sprong twee rondes geweldig. Het is al super om überhaupt dit paard te mogen rijden, dat is al een eer opzicht. Ik kon van hindernis een naar twee al een galopsprong minder rijden. Meestal is het dan zo in een barrage als je de eerste lijn goed hebt, komt je in het ritme. Ik kreeg daarna overal mijn eerste voorwaartse afstand. Ik zei na het verlaten van de ring al, ik moet nog maar eens zien of het sneller kan. Een Grote Prijs winnen is prachtig, dat blijft altijd in de hoofden van de mensen. Het was een super weekend hier in Eindhoven, het voelde echt een beetje als vakantie."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.