Nieuws

Oud-wethouder Ben Haarman zet punt achter Raalter stortgat-affaire

Ben Haarman (oud-wethouder Raalte)
Ben Haarman (oud-wethouder Raalte)
Oud-wethouder Ben Haarman ziet af van een aansprakelijksheidsprocedure tegen de gemeente Raalte in de zogenoemde stortgat-affaire.
Haarman was met de gemeente Raalte in een jarenlang juridisch gevecht verwikkeld over de aansprakelijkheid voor de aanwezigheid van asbest in een stortgat op een perceel grond dat hij aan de gemeente verkocht. Haarman heeft steeds beweerd niets van de asbest af te weten. De gemeente wil de saneringskosten op de oud-wethouder verhalen.

Emotioneel en financieel belastend

Het gerechtshof stelde Haarman echter volledig in het gelijk, waarna de weg vrij was voor Ben Haarman om een aansprakelijkheidsprocedure tegen de gemeente Raalte te beginnen. De oud-wethouder heeft besloten dit niet te doen. "Het gevecht dat de gemeente vanaf 2012 met mij is aangegaan, is erg belastend geweest. Financieel, maar zeker ook emotioneel. Ik voel nu de behoefte om de hele kwestie achter me te laten."
Nadat het gerechtshof het eindoordeel uitsprak, heeft Haarman de gemeente Raalte uitgenodigd voor een gesprek om te praten over de schade die is aangericht door de beschuldigingen aan zijn persoon. Een formele stap waarop de gemeente afwijzend reageerde. “Erg teleurstellend", geeft Haarman aan. "Ik had gehoopt op excuses van de gemeente. En dat men zou uitspreken dat ik langere tijd ten onrechte als leugenaar aan de schandpaal ben genageld."

Oud-wethouder houdt rekening met publieke opinie

De oud-wethouder laat zich in zijn beslissing om te stoppen met de aansprakelijkheidsprocedure leiden door zijn eigen gevoel, maar zeker ook door de publieke opinie.
"In reacties van plaatsgenoten, zowel in de media als in het dagelijks leven, merk ik dat men klaar is met de stortgat-affaire. Het heeft al teveel geld gekost en geen enkele Raaltenaar zit er op te wachten om de komende jaren via gemeentelijke belastingen opnieuw te moeten bijdragen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.