nieuws

Beheerder Het Hulsbeek: Spijtig dat ongeluk met peuter gebeurd is, maar toezicht was niet mogelijk

Omstanders halen meisje (2) uit water Het Hulsbeek
Omstanders halen meisje (2) uit water Het Hulsbeek
Beheerder Rob Beverdam van recreatieplas Het Hulsbeek in Oldenzaal hoopt maar één ding. En dat is dat het goed gaat met het meisje van twee dat gisteren uit het water is gehaald en aan de kant gereanimeerd is. "Het is heel spijtig dat het gebeurd is".
Het ongeluk gebeurde aan het eind van de middag. "Het was juist zo'n mooie dag", zegt Beverdam een dag later. "Zelf heb ik er niet heel veel van meegekregen. Toen ik ging kijken was het meisje al geholpen door mensen aan de kant. Maar het is indrukwekkend als je een traumahelikopter aan ziet komen. Gelukkig is ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dat stelt iets meer gerust."

Toegang op eigen risico

Wat er precies met het meisje is gebeurd, is niet duidelijk. De één heeft het over onderkoeling, de ander zegt dat ze zich verslikt heeft en daardoor misschien in paniek is geraakt en in het water is gevallen.
Hoe dan ook, volgens Beverdam moeten ouders hun kinderen goed in de gaten houden als ze bij het water zijn."We hebben overal borden staan dat de toegang op eigen risico is. We zijn geen zwembad, we hebben geen badmeesters. We kunnen ook niet toezicht houden op iedereen. Dat gaat gewoon echt niet". 

'Niet echt onveilig'

Volgens een woordvoerder van de Regio Twente is het incident gebeurd op één van de strandjes en is de situatie daar niet echt onveilig. Het water is ondiep en de bodem verloopt niet steil naar beneden.
De overgang naar dieper water is afgebakend met drijvende lijnen. Ook staan er overal waarschuwingsborden. Daarom is er vooralsnog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen.
Beheerder Rob Beverdam denkt daar hetzelfde over. Maar hij wil nog wel evalueren en de vraag stellen wat ze nog kunnen doen om zulke ongelukken in de toekomst te voorkomen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.