Twentse Ambassade

Twentse Ambassade opent na Amsterdam ook vestiging in Rotterdam

De Twentse Ambassade in Amsterdam opent een tweede vestiging. Die komt in Rotterdam, in het World Trade Center.
Directeur De Vries hoopt dat de officiële opening volgende maand kan worden verricht door burgemeester Aboutaleb, zoals de Amsterdamse vestiging vorig jaar is geopend door burgemeester Van der Laan van Amsterdam. 

Rotterdam heeft potentie

De Ambassade wil bedrijven uit Twente en de Randstad met elkaar in contact brengen en tegelijkertijd Twente als regio in de Randstad promoten. "Maar om dat te kunnen moet je ergens aanwezig zijn, om op te vallen", aldus directeur De Vries. 

Rotterdam belangrijk voor Twente

In Rotterdam is voor Twente Promotie volgens hem nog een slag te winnen. Daarnaast heeft de stad de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt en wordt het door een bekende reisgids gezien als 'één van de vijf topsteden van de wereld'.
Voor Twente is het volgens De Vries belangrijk contact met die stad te hebben.
De Vries heeft zich sinds de oprichting van de Twentse Ambassade zeven maanden geleden geconcentreerd op het contact tussen Twente en Amsterdam. Door nu ook in Rotterdam een ambassade te openen worden de mogelijkheden volgens De Vries ook uitgebreid naar Zuid-Holland. "De ambassade in Amsterdam hebben we nu draaiende, dat model kunnen we verder uitbouwen", aldus De Vries.

Hulp bij subsidies uit Brussel

Na acht maanden Twentse Ambassade in Amsterdam heeft de ambassade nu 30 leden. "En we praten met 70 anderen". Die kunnen gebruik maken van de vergader- of kantoorfaciliteiten van de ambassade, maar ook van andere de faciliteiten.
Zo is er binnenkort een handelsmissie van de gemeente Amsterdam naar India en kan een delegatie van Twentse bedrijven mee. Ook heeft de ambassade contacten met een bedrijf dat voor de Twentse bedrijven de wegen kent naar de subsidies uit Brussel en met de Amerikaanse Kamer van Koophandel waarmee de weg open is naar Nederlandse bedrijven die daar staan ingeschreven. Voor leden en niet-leden organiseert de ambassade netwerkbijeenkomsten. Wat dat oplevert is niet te zeggen.

Blik over de grenzen

Twee vestigingen voor de Twentse Ambassade vindt De Vries voor Nederland voldoende. Wel heeft hij de ambitie om op termijn in het buitenland een ambassade te openen. Hij weet nog niet waar. "Eerst moeten deze twee goed staan"
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.