PvdA-Tweede Kamerlid Keklik Yücel uit Deventer bedreigd

Het PvdA-Tweede Kamerlid Keklik Yücel uit Deventer wordt op social media bedreigd vanwege haar stellingname in de kwestie Ebru Umar.

De politica van Turkse afkomst heeft op sociaal media haar afschuw uitgesproken over de reacties van Turken in Nederland, die toejuichen dat president Erdogan van Turkije de Nederlandse columniste Ebru Umar in Turkije vasthoudt.

Uit de hoek van wat Keklik Yücel noemt 'Turkse fascisten in Nederland' krijgt zij al enige weken ernstige bedreigingen aan haar adres. Die variëren van verkrachting tot het wat aandoen van haar gezin. "Ik ben niet bang en ik laat me zeker niet de mond snoeren. Ik blijf altijd en overal mijn mening geven, ook en vooral in deze zaak", reageert ze op de bedreigingen.

Bedreigingen gemeld bij de veiligheidsdienst

Het Tweede Kamerlid heeft geen bescherming aangevraagd, maar de bedreigingen wel gemeld bij de veiligheidsdienst op het Binnenhof. 

Keklik Yücel neemt het op social media op voor de columniste Ebru Umar en neemt stelling tegen de 'lange arm van Erdogan en zijn volgelingen in Nederland'. "Het is schandalig wat er gebeurt. Dat iemand die uit Nederland komt in Turkije wordt vastgehouden omdat ze haar mening geeft. Dat is niet het soort beleid wat je in Europa wil toestaan."

Keklik Yücel verblijft op dit moment in Turkije en heeft Ebru Umar een bezoek gebracht. Volgens het PvdA-kamerlid wordt Ebru niet fysiek vastgehouden, maar heeft ze wel een beperkte bewegingsvrijheid. Ze mag het land niet uit. 

Meer over dit onderwerp:
Keklik Yücel bedreigingen social media Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren