Vrije koopzondag

Winkelend publiek Zwolle verdeeld over referendum koopzondag

Het Zwolse winkelende publiek reageert verdeeld op de mogelijke komst van een referendum over een vrije koopzondag in Zwolle.Â
Het ondernemerscollectief 'Vrij Ondernemen Zwolle' wil het referendum afdwingen en is vandaag gestart met een online petitie voor vrijheid van ondernemen, ook op zondag. 
Ze hebben vijfhonderd handtekeningen nodig voor het organiseren van het referendum over deze kwestie, waarmee ze de politieke discussie over de zondag-openstelling opnieuw op de politieke agenda willen zetten.

Keuze vrijheid ondernemers

"De detailhandel heeft het moeilijk, bovendien zijn mensen van buiten Zwolle vaak verbaasd dat de winkels in deze stad op zondag gesloten zijn. Het is niet meer van deze tijd", zegt ondernemer en CVOZ-woordvoerder Hylke Thiry. "Wij willen de vrijheid om zelf te kiezen of wij open gaan op zondag." 

Coalitieafspraken over aantal koopzondagen heilig

Het collectief sluit zich aan bij de Zwolse supermarkteigenaren, die ook keuzevrijheid willen.
Maar de politiek in Zwolle houdt tot nu toe star vast aan de coalitieafspraken waarin, onder aanvoering van de ChristenUnie, maximaal twaalf koopzondagen per jaar zijn toegestaan. 

Winkelend publiek verdeeld

Het winkelend publiek in Zwolle is verdeeld over de kwestie. Mensen die een drukke baan hebben, zien graag dat de winkels in het weekend meer open zijn, daarentegen zijn er genoeg Zwollenaren die de openstelling op zondag overbodig vinden.
De petitie voor het referendum kan vanaf vandaag via de website www.zwolleopen.nl getekend worden. Binnenkort wordt er ook een aantal flyers in de binnenstad verspreid om de handtekeningen binnen te halen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.