carnaval Tubbergen

Nog steeds onduidelijkheid over vervolging na ongeluk met Tubbergse carnavalsoptocht

Ongeluk tijdens carnavalsoptocht in Tubbergen
Ongeluk tijdens carnavalsoptocht in Tubbergen
Het is nog steeds niet duidelijk of de carnavalsvereniging C.V. DKV Vasse vervolgd wordt na het ongeluk tijdens de optocht in Tubbergen.Â
Een vrouw raakte zwaargewond toen in de carnavalsoptocht een deel van de praalwagen van DKV Vasse naar beneden kwam. Het politieonderzoek is nog steeds bezig. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. 

Technische problemen bij de wagen

Het onderzoek richt zich op hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Wanneer daar duidelijkheid over komt is onduidelijk.
Tijdens de verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen werkten de remmen van één van de wagens niet. Pas na een paar keer remmen kwam de wagen met een schok tot stilstand. Door de schok brak een deel van de praalwagen af en kwam op het publiek terecht. Een 54-jarige vrouw uit Harbrinkhoek raakte zwaargewond. Ze brak nekwervels, rugwervels en enkele ribben. Het is onbekend hoe het nu met haar is. 

Achter de rug

De onduidelijkheid speelt ook de carnavalsvereniging parten. Toon Raanhuis, het aanspreekpunt voor de wagenbouw, geeft aan dat de vereniging wel contact heeft met de familie van het slachtoffer. Hij weet niet of ze nog aangifte doet. 
"We zijn er nog wel veel mee bezig", zegt Raanhuis. "Je wilt het gewoon achter de rug hebben." Morgen is er een bijeenkomst voor alle carnavalsverenigingen in de buurt. "We gaan dan kijken hoe we de wagens veiliger kunnen maken. Je kan het natuurlijk nooit helemaal voorkomen, maar wel zoveel mogelijk beperken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.