Hengelo

Vader dode baby Hengelo: het was een ongeluk

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © Cindy Hofhuis
De dood van een negen maanden oude baby in Hengelo is veroorzaakt door een ongelukkige struikelpartij. Dat heeft de advocaat namens de 34-jarige vader gezegd op een rechtbankzitting in Almelo vanmiddag. De vader wordt verdacht van doodslag op zijn dochtertje.
De baby werd zaterdagavond 20 februari met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Groningen. Het meisje overleed een dag later. De dood van de baby is volgens de officier van justitie veroorzaakt door gewelddadig heen en weer schudden of door slaan. Dat wijst een voorlopig medisch rapport uit.

Vliegtuigje spelen

Volgens de advocaat speelde de vader op de avond van het incident 'vliegtuigje' met zijn dochtertje toen hij over een drempel in huis struikelde en het kind liet vallen. De baby kwam daardoor hard op de grond terecht.
Tijdens de zitting maakte het Openbaar Ministerie bekend dat er een reconstructie zal worden gehouden in de woning van de 34-jarige verdachte aan de Javastraat in Hengelo. De verdachte vader krijgt de kans om na te spelen wat er volgens hem gebeurde. Bij de reconstructie zal een arts van het Nederlands Forensisch Instituut aanwezig zijn.

Vrijlating vader afgewezen

Die reconstructie is ook reden waarom de rechtbank het voorarrest van de 34-jarige vader niet opheft. De advocaat van de vader had de rechters in Almelo verzocht om vrijlating, maar volgens de rechters bestaat het gevaar dat de man zaken veranderd in de woning waardoor de reconstructie beïnvloed wordt.
"Vrijlating zou daarnaast de nodige maatschappelijke onrust veroorzaken", aldus de rechtbank.
De partner van de vader heeft aangegeven dat ze geen contact meer met de verdachte wil. De komende maanden wordt de vader door gedragsdeskundigen onderzocht. Op 28 juni staat de volgende zitting gepland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.