Stedelijk Museum Zwolle

Zwolse raadsfracties niet onder de indruk fusiezorgen Vrienden Stedelijk Museum Zwolle

De grote fracties in de gemeenteraad van Zwolle zijn niet onder de indruk van de brandbrief die De Vrienden van het Stedelijk Museum Zwolle aan haar leden heeft gestuurd. In de brief uit de vereniging haar zorgen over de voorgenomen fusie met het Historisch Centrum Overijssel en de bezuinigingsopdracht van ruim driehonderdduizend euro die het college voorstaat.
Maar volgens de woordvoerders van de fracties van de PvdA en de VVD biedt de fusie juist grote kansen voor het stedelijk museum. De huidige organisatie slaagt er al jaren niet in om voldoende bezoekers te trekken. Van de 1,2 miljoen subsidie die het museum jaarlijks ontvangt wordt ruim 90 procent geïnvesteerd in personeel en huisvesting en niet in spraakmakende exposities.

Roer moet om

Het roer moet om. Samen met het HCO moet het Stedelijk Museum Zwolle de cultuur historie van Zwolle op de kaart zetten. Raadslid Thom van Campen verbaasd zich over de negatieve toon in de brief van de Vrienden van het Stedelijk Museum Zwolle. "We laten als gemeente met deze stap juist zien dat we een nieuwe weg inslaan, de fusie met het HCO brengt kansen die de vereniging met beide handen aan zou moeten grijpen.

Positieve verandering

Ook collega raadslid Patty Wolthof denkt er zo over. "Het Stedelijk Museum Zwolle moet zich beter profileren en een duidelijke richting kiezen die ze aan het grote publiek wil tonen. Tot nu toe is de organisatie er niet in geslaagd om de verwachtingen waar te maken. Juist door samen te werken met het HCO kan daar op een positieve manier verandering in gebracht worden".   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.