Enschede

Eis celstraf en behandeling tegen man die tankstation Enschede met stofzuigerbuis overviel

De rechtbank doet over twee weken uitspraak
De rechtbank doet over twee weken uitspraak
De officier van justitie heeft anderhalf jaar gevangenisstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 36-jarige schizofrene man uit Enschede.
De man zou geprobeerd hebben om op 21 november 2015 een tankstation aan de Burgemeester van Veenlaan Enschede te overvallen met als wapen een stuk stang van zijn stofzuiger.
Halverwege de overval bedacht hij zich, ging weg en belde thuis de politie om zich aan te geven.

'Als ik niet kan roken, gaat het niet goed'
De man vertelde vandaag breeduit voor de rechtbank dat hij alleen een pakje shag en een tientje wilde. Dat kwam omdat hij niets meer te roken had en ook door zijn geld heen was. "Als ik niet kan roken, gaat het niet goed met me."
De man staat onder toezicht van een gemeentelijke bewindvoerder die zijn geld beheert en het zou nog twee dagen duren voordat hij weer geld kreeg. Het stuk stofzuigerbuis hield hij dreigend onder de neus van een medewerkster.

Geen zin om te slaan
Toen de vrouw de buis probeerde te grijpen hief hij deze omhoog, klaar om te slaan. "Ik bedacht me omdat ik helemaal geen zin had om te slaan en ben weggegaan," zei hij voor de rechtbank.
Volgens de 36-jarige is hij zijn hele leven al ongelukkig en heeft hij daarnaast een ontzettend druk hoofd dat onder andere wereldwijd telepathisch contact heeft met andere mensen.

Sjekkie onontbeerlijk
Om wat gelukkiger te worden en rust te krijgen gebruikte de man drugs en was een sjekkie onontbeerlijk. Het enige probleem was dat hij door de drugs in geldproblemen kwam, waardoor hij uiteindelijk onder toezicht kwam.
De reclassering raadt een behandeling aan voor zijn drugsgebruik, in combinatie met andere behandelingen en eventuele spoedopnamen in een psychiatrische kliniek als het nodig is.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.