Leerlingen helpen riet aanplanten in IJsseldelta bij Kampen

Met de tenen in de modder en wat zenuwachtig gegiechel stonden leerlingen van het Ichtus College in Kampen woensdagmiddag riet te planten. Zij helpen de natuur letterlijk een handje.

Als onderdeel van het project Ruimte voor de Rivier wordt er natuur aangelegd en een van de projecten is een nieuw rietmoeras vlakbij het Drontermeer en de jachthaven Roggebotsluis bij Kampen.

Rietplantdagen

"Door de ontwikkeling van het Ruimte voor de Rivier gebied staat het gebied op de kop, daarom willen wij wat terug doen". Arjan Otten van het project zegt dat er excursies zijn gepland om inwoners van Kampen een kijkje achter de schermen te geven. Natuur en Milieu en Staatsbosbeheer geven de geïnteresseerden een rondleiding door het gebied.

Bedreigde vogelsoorten

Omdat het niet goed gaat met verschillende vogelsoorten zoals de roerdomp en de grote karakiet is de nieuwe natuur heel belangrijk. Het gebied maakt ook deel uit van Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden.

De leerlingen van de locatie VIA van het Ichtus College vonden de praktijkles voor biologie vooral heel leuk en interessant.

Meer over dit onderwerp:
riet Kampen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren