nieuws

Moddergooien tussen vervoersbedrijven bij kort geding rond aanbesteding Regiotaxi Twente

Het kort geding dat vervoerder Connexxion heeft aangespannen tegen de Twentse gemeenten is vandaag uitgelopen op een potje moddergooien tussen Connexxion en vervoerder Brookhuis. Connexxion stapte naar de rechter, nadat de Twentse gemeenten hadden besloten de gunning van de Regiotaxi Twente opnieuw te doen.
De eerste gunning ging naar Connexxion, Luttikhuis en DVG. Nadat Connexxion en Luttikhuis niet aan alle eisen bleken te voldoen, besloten de gemeenten de gunning opnieuw te doen. Bij de tweede gunning werd het regiovervoer aan Brookhuis toegewezen. Voor wat betreft DVG is niets veranderd.
De gunning moest opnieuw worden gedaan omdat bedrijfsoordeel van Sociaal Fonds Taxi ouder dan twee jaar bleek te zijn. Connexxion is boos, omdat het om een overschrijding van een paar maanden zou gaan. Een papieren kwestie aldus de vervoerder, die de gemeenten hierover erg streng vindt.

Brookhuis wil opdracht niet alsnog kwijt

Intussen heeft vervoerder Brookhuis, die in tweede instantie het vervoer gegund kreeg, zich ook in het kort geding gemengd omdat het bedrijf de gunning niet alsnog wil kwijtraken. De werkgelegenheid voor tientallen medewerkers staat daarbij op het spel, aldus Brookhuis.
Tijdens de zitting vanmiddag verweten beide vervoerders elkaar slechte bedrijfsvoering. Zo verwees Connexxion naar een gelekte notitie van vakbond FNV, waarin te lezen is dat Brookhuis de cao Taxivervoer niet na zou leven en dat het bedrijf medewerkers intimideert.
Brookhuis kaatst die bal weer terug en zegt dat de medewerkers die in die notitie worden aangehaald oud-medewerkers van Connexxion zijn, die door dat bedrijf onder druk zouden zijn gezet om zich negatief over Brookhuis uit te laten.
De rechter doet over ruim twee weken uitspraak in het kort geding. Later deze maand staat nog een kort geding gepland dat door vervoerder Luttikhuis is aangespannen in dezelfde kwestie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.