Goor

Tegenprestatie Hof van Twente voor huisvesten vluchtelingen in Goor; buurt wordt opgeknapt

Statushouders in een voormalige peuterspeelzaal in Goor. De buurtbewoners vinden dat eerst andere problemen in de wijk moeten worden opgelost, voordat de vluchtelingen daar huisvesten. De gemeente biedt een tegenprestatie; de wijk wordt opgeknapt.Â
Alleen de PvdA steunt de buurtbewoners in de discussie. "Nu de bewoners zich verdedigen, zien andere raadsleden ineens hoeveel problemen deze wijk heeft. Ze hadden geen flauw benul van de situatie hier. Dit had eerder moeten gebeuren", aldus fractievoorzitter Fred Rijkens.
Een buurtbewoner valt hem bij. "Het is fijn dat ze de wijk gaan opknappen, maar het is allemaal achteraf. Het lijkt nu erg op een zoethoudertje. Dit had eerst moeten gebeuren, voordat de gemeente met andere dingen kwam."

Het laatste wat PvdA kan doen

Een eerdere motie van de PvdA, om de vluchtelingen ergens anders te vestigen, is afgewezen. "Daarom gaan we ons nu hard maken om deze belofte waar te maken. De gemeente moet nu ook de wijk gaan opknappen, want de buurtbewoners hebben daar recht op. Het moet geen doekje voor het bloeden zijn."
Rijkens wil van de gemeente eisen dat ze gaan investeren in de wijk. "Wij willen één totaal plan, waarin de bewoners mogen aangeven wat zij willen. Dat is niet klaar met een dubbeltje."

Uiteindelijk toch bijval

De PvdA stelt de volgende raadsvergadering voor om het verspreidingsbeleid van de gemeente aan te scherpen. PvdA wil dat de gemeente vluchtelingen beter verspreid huisvest in de gemeente. D66 is het met dit standpunt eens en steunt de PvdA. 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.