stijging

Universiteit Twente aan kop in aantal vooraanmeldingen voor studie in Overijssel

Stijging aanmeldingen studenten
Stijging aanmeldingen studenten © iStock
De Universiteit van Twente kent een stijging van het aantal vooraanmeldingen voor het aankomend schooljaar. Het zijn er ruim 430 studenten meer dan vorig jaar rond deze tijd.
Landelijk gezien is het aantal aanmeldingen voor hogescholen en universiteiten ten opzichte van vorig jaar met zes procent gestegen. In 2015 was er een dip, vanwege de afschaffing van de basisbeurs.

Stijging UT

Door de stijging staat de universiteit in de landelijke top drie van scholen met de sterkste groei in vooraanmeldingen. Of het aantal studenten volgend jaar ook daadwerkelijk zoveel is, moet nog blijken. Niet alle studenten die zich aanmelden, starten in september ook met de opleiding.
De stijging komt volgens communicatiedirecteur Atilla Kerpisci doordat de universiteit steeds meer Engelstalige opleidingen aanbiedt. "Dit schooljaar hebben wij het aanbod Engelstalige opleidingen uitgebreid met zes nieuwe opleidingen. Hierdoor trekken we steeds meer buitenlandse studenten."
Ook het aangepaste Twentse Onderwijs Model is een reden voor de stijging. "Door dit model behalen studenten hun diploma binnen de vier jaar. Dat scheelt, nu de basisbeurs is afgeschaft, in de portemonnee."

Meer toekomstige meesters en juffen op het Saxion

Het Saxion in Deventer en Enschede verwelkomt volgend jaar veel meer meesters en juffen ten opzichte van vorig jaar. Ruim 300 studenten meer hebben zich aangemeld voor de PABO. Dit komt doordat de school toekomstige studenten helpt bij het halen van de strenge toelatingseisen.
Het totaal aantal aanmeldingen op het Saxion stijgt slechts een paar procent. Daarmee komt Hogeschool Windesheim op de tweede plek in de Overijsselse top drie. Windesheim ziet een stijging van 8 procent ten opzichte van vorig jaar. 
Hoeveel studenten daadwerkelijk de opleiding gaan volgen, is nog niet bekend. Dat weten de scholen in oktober.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.