nieuws

Vriendenkring FC Twente boos over voorstel gratis toegang uitsupporters

Supportersvereniging de Vriendenkring van FC Twente is onaangenaam verrast door het voorstel van de club om uitsupporters van andere clubs volgend seizoen gratis toegang te verlenen tot de Grolsch Veste. Dat zegt Vriendenkring-voorzitter Ufuk Ermis. Hij is erg ontevreden over de manier waarop het plan naar buiten is gebracht.
Supporters van andere clubs mogen wedstrijden in de Grolsch Veste gratis bezoeken als de proflicentie van FC Twente behouden blijft. Daarnaast worden zeventien andere clubs uit de eredivisie gecompenseerd voor het gedrag van Twente in het verleden. Dat maakte interimdirecteur Onno Jacobs van FC Twente gisteren bekend.

Transparant en open?

Ermis is boos, omdat de club volgens hem na alle toestanden heeft beloofd om zo transparant en open mogelijk te zijn. Toch moest de supportersvereniging het nieuws vernemen uit de media. De plannen zijn niet vooraf gedeeld met de supportersvereniging.
De voorzitter van de Vriendenkring zegt altijd de indruk te hebben gehad dat het rapport van Ben Knöppe leidend was voor het behoud van de licentie. De indruk is volgens hem nu gewekt dat er ook aanvullende afspraken met andere clubs uit de Eredivisie zijn gemaakt waar de vereniging niets van weet. "Hoe vaak moeten we nog een knieval maken? Ik snap het totaal niet", aldus Ermis.

Ook compensatie voor Twentesupporters?

De voorzitter vindt dat bij licentiebehoud naast uitsupporters ook Twentesupporters gecompenseerd moeten worden. Hij vraagt zich af of en hoe dit gaat gebeuren. De vereniging wil zo snel mogelijk over de kwestie in gesprek met het bestuur van FC Twente.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.