Nieuws

Daten met bekende Zwollenaren in brugwachtershuisjes

Inwoners van Zwolle kunnen deze week een persoonlijk gesprek aangaan met een bekende Zwollenaar in een brugwachtershuisje.
Het gaat om huisjes bij de Schoenkuipenburg en de Hanekampbrug. Maar een groot succes is het tot nu toe nog niet. Zo was er gisteren maar één belangstellende voor een gesprek met Ralph Keuning, de directeur van museum de Fundatie. Voor een gesprek met burgemeester Meijer hadden zich vier mensen opgegeven.  
Vanochtend was er ook maar één belangstellende voor een gesprek met historicus Arie Slob. "Waarschijnlijk weten veel mensen niet dat ze vandaag met mij in gesprek konden in dit brugwachtershuisje" was zijn reactie toen hij klaar was met het gesprek Ivette Halkes uit de wijk Assendorp. Dat gesprek ging over historisch beeldmateriaal dat opgeslagen ligt bij het Het Historisch Centrum Overijssel. De vrouw wil dat mogelijk gebruiken bij een documentaire over de geschiedenis van Zwolle.
Toch juicht Arie Slob het initiatief toe om op deze manier met mensen in gesprek te gaan. Het gebeurd in een piepkleine ruimte, het is intiem en je kunt er inspiratie van krijgen. 
De één op één gesprekken is een initiatief van Anne Marth Kuilder en Gooitske Zijlsta. Zij willen de brugwachtershuisjes een nieuw leven inblazen. De meesten huisjes staan al jaren leeg. De vrouwen hebben voor één jaar de sleutels gekregen van vijf brugwachtershuisjes. In die periode zullen projecten worden uitgevoerd die gericht zijn om Zwollenaren met elkaar in contact te brengen in een intieme en ongedwongen sfeer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.