FC Twente

FC Twente: 'Konden vanwege vertrouwelijkheid niet eerder berichten over compensatieregeling'

Onno Jacobs (FC Twente)
Onno Jacobs (FC Twente) © RTV Oost / Rogier van den Berg
FC Twente heeft niet eerder gecommuniceerd over de compensatieregeling met de andere Eredivisieclubs, omdat er bij de onderhandelingen met de andere clubs vertrouwelijkheid was afgesproken. Dat zegt interim-directeur Onno Jacobs in reactie op de ophef die is ontstaan, nadat de club gisteren bekendmaakte dat, mocht FC Twente de proflicentie behouden, uit-supporters volgend seizoen gratis de Grolsch Veste binnen mogen.
Dat nieuws heeft bij veel supporters van de Enschedese club boze reacties veroorzaakt. Zo is de Vriendenkring FC Twente boos omdat de club na alle toestanden heeft beloofd om zo transparant en open mogelijk te zijn. Toch moest de supportersvereniging het nieuws vernemen uit de media. Ook vragen Twente-fans zich af of zij zelf ook gecompenseerd gaan worden.

'Reacties begrijpelijk'

FC Twente begrijpt de reacties en emoties van de eigen fans. "Natuurlijk hadden wij over dit traject eerder willen berichten richting onze supporters en sponsors, maar er was vertrouwelijkheid afgesproken", aldus Jacobs.
"Zoals er ook is afgesproken dat de clubs over de exacte inhoud van de overeenkomst verder geen inhoudelijke mededelingen doen. Daar willen wij ons dus aan houden en daarom kunnen we helaas op dit punt geen maximale openheid bieden."

Financiële compensatie

De Eredivisieclubs vinden dat ze door het handelen van FC Twente de afgelopen jaren veel schade hebben geleden. Ze willen financiële compensatie voor de misgelopen TV-inkomsten. Gisteren werd, na wekenlang onderhandelen, een overeenstemming bereikt tussen FC Twente en de overige clubs.
"Bij de andere clubs leven tal van frustraties over de handelwijze van FC Twente in de achterliggende periode. We moeten niet onderschatten met welke negatieve erfenis onze club is opgezadeld en hoe de sentimenten ten opzichte van FC Twente momenteel liggen. Tegen die achtergrond is dit akkoord afgesloten."

Schone lei

"FC Twente hecht er zeer veel waarde aan om weer een volwaardig lid van de ECV te zijn. In dat kader hebben wij ook gemeend een gebaar te moeten maken naar de supporters van de collega-clubs. Als wij de licentie behouden, willen wij volgend seizoen met een schone lei kunnen beginnen. FC Twente wil nu niets liever dan een streep onder het verleden zetten en de toekomst van de club veiligstellen."
Wanneer duidelijk is of de club de proflicentie behoudt of niet wil FC Twente supporters en sponsoren goed bijpraten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.