Stadsbank

Enschede moet op zoek naar meer geld voor Stadsbank Oost-Nederland

Stadsbank Oost-Nederland
Stadsbank Oost-Nederland
Enschede moet op zoek naar ruim drie ton voor de Stadsbank Oost-Nederland. Dat is het bedrag dat de gemeente voor volgend jaar tekort komt op de begroting voor de stadsbank.Â
Die heeft jaarlijks ruim 9,5 miljoen euro nodig om zo'n 7000 mensen uit de schulden te helpen of te houden, van wie 2500 uit Enschede. De Stadsbank Oost-Nederland doet dat werk voor 22 gemeenten en wordt door die gemeenten betaald. Enschede moet voor volgend jaar als grootste gemeente 2,7 miljoen euro bijdragen maar heeft maar 2,4 miljoen beschikbaar. De gemeente vermoedt dat ze dat geld wel bij elkaar kan brengen.

Buffer nodig

Over vorig jaar heeft de Stadsbank 18.500 euro overgehouden. Dat geld wordt op de rekening van de Stadsbank gezet die zo een buffer kan aanleggen.
De Stadsbank Oost Nederland heeft weinig geld in kas om tegenvallers op te vangen. Daarvoor is een reserve nodig van tussen 15% en 45% van de kosten voor het personeel. "Het weerstandsvermogen bevindt zich aan de onderkant van het gewenste niveau", zo blijkt uit het jaarverslag over vorig jaar.
De Stadsbank verwacht over volgend jaar slechts drieduizend euro over te houden. De gemeentelijke bijdragen worden afgestemd op het aantal klanten. Dat aantal loopt in bijna alle 22 gemeenten jaarlijks terug.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.