Conferentie over Nedersaksisch in Europarlement in Brussel

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik belegt in het Europees Parlement een conferentie om de streektaal Nedersaksisch te verdedigen en te promoten. De taal kan volgens haar wel een impuls gebruiken.

"Nedersaksisch is een mooie en eeuwenoude taal voor miljoenen mensen, van Polen tot in mijn eigen Twente. Maar het dreigt op scholen, televisie en internet naar de zijkant te worden gedrukt", aldus de Europarlementariër uit Hengevelde.


Het Twentse Europarlementslid belegt de conferentie samen met haar Duitse collega Jens Gieseke (CDU) uit Emsland. Gieseke is ook een fervent spreker en verdediger van het Nedersaksisch. Schreijer-Pierik is ook blij met de steun en aanwezigheid van de belangenorganisatie van minderheidstalen EBLT (Europeesk Buro foar Lytse Talen, voor het Bildts, Fries, Nedersaksisch en Papiamentu).

Bijeenkomst in Nedersaksisch
"We moeten kijken hoe we onze grensoverschrijdende taal een impuls kunnen geven", vindt Schreijer. Ze verwacht vele betrokkenen en ideeën bij de conferentie, die uiteraard grotendeels in het Nedersaksisch plaatsvindt.

De bijeenkomst is gepland voor woensdag 28 september in het Europarlement in Brussel.

Deel dit artikel:

Reageren