zwembad

Dit zijn ze: de mannen die in Almelo een spanband over de weg spannen. Fietser (72) raakt gewond

De plek in Almelo waar het ongeluk gebeurde
De plek in Almelo waar het ongeluk gebeurde © RTV Oost / Onder de Loep
De 72-jarige man die vorige week in Almelo tegen een spanband aan fietste heeft enorm veel geluk gehad. "Hij valt zo hard, als hij anders terecht was gekomen had dit heel anders af kunnen lopen", zegt Paul Koetsier van de politie. Beelden van het ongeluk en de daders zijn getoond in het opsporingsprogramma Onder de Loep.
Uit de beelden van een beveiligingscamera blijkt dat drie jonge mannen vorige week donderdag een spanband over de weg hebben gespannen. Op de avond van Bevrijdingsdag hangen ze tussen 21.00 uur en 22.00 uur rond bij het zwembad in Almelo. Op die beelden is ook te zien dat ze de spanband tussen twee verkeersborden aan de Sluiskade Noordzijde spannen.

Band net onder hals
De volgende ochtend fietst een man van 72 nietsvermoedend naar het zwembad om daar baantjes te trekken. Ter hoogte van het bruggetje bij het sportpark moet hij uitwijken voor een bromfiets en knalt vervolgens in volle vaart tegen de spanband, die hij niet ziet hangen. De band hangt op een hoogte van 1.20 meter en komt net onder zijn hals. De man valt hard op de grond en wordt gewond naar het ziekenhuis gebracht.

"Inmiddels gaat het beter met de man", zegt politiewoordvoerder Koetsier. "Hij zit wel onder de blauwe plekken, maar houdt er waarschijnlijk geen blijvende schade aan over. Maar dat had heel anders kunnen aflopen. Op de beelden is te zien hoe zwaar de klap is die de man maakt. De daders beseffen zich waarschijnlijk niet hoe gevaarlijk zoiets is."
 
"Meld jezelf"
De politie roept de drie jonge mannen op zichzelf zo snel mogelijk bij de politie te melden. "Tot nu toe hebben ze dat nog niet gedaan. Omdat het zo’n ernstig feit is brengen we hun beelden nu in de openbaarheid zodat we ze hopelijk snel op kunnen sporen."
Tips over de mannen zijn welkom via het gratis nummer van de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem blijven? Reageer dan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Update 13 mei: het drietal is herkend. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.