Almelo

Repair Café nummer 25 in Overijssel staat in Almelo

In Almelo is vanmiddag officieel het 25ste Repair Café van Overijssel geopend. De website van Stichting Repair Café meldt weliswaar meer Repair Cafés in onze provincie, maar volgens woordvoerder Nina Blanken is die in Almelo echt nummer 25.
In Almelo hebben ze grote plannen. Eerst zal het Repair Café er één keer in de maand geopend zijn, maar de bedoeling is dat de openingstijden snel worden verruimd. Ook moeten er in Almelo meer van dit soort cafés komen.

Repair Cafés zijn overal

Behalve in Almelo zijn er dus in meer plaatsen in de provincie Repair Cafés. In Rijssen bijvoorbeeld. Daar staan de reparateurs elke tweede donderdag van de maand voor de mensen klaar. En weer of geen weer, er zijn altijd mensen met een defecte stofzuiger, kapotte stoel of een gescheurd gordijn.

Senseo-specialist voor Rijssen en omstreken

Van één apparaat hebben ze in Rijssen zelfs onderdelen op voorraad: het Senseo-koffiezetapparaat. Blijkbaar een machine die snel stuk gaat. In Rijssen zijn ze zelfverklaard Senseo-specialist voor Rijssen en omstreken.
In Almelo werden vandaag al de eerste kapotte spullen ter reparatie aangeboden. Tien reparateurs met elk hun eigen specialisme proberen zoveel mogelijk spullen weer een tweede, derde of zelfs vierde kans te geven.

Eerste Repair Café stond in Amsterdam

Het eerste Repair Café werd trouwens niet in Overijssel maar in Amsterdam opgericht. In maart 2010 om precies te zijn. Inmiddels zijn er niet alleen Repair Cafés in Nederland, maar ook in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.