Bonhoeffer College Enschede

Steeds minder inschrijvingen: Bonhoeffercollege Enschede schrapt havo op locatie Geessinkweg

Bonhoeffercollege Enschede
Bonhoeffercollege Enschede
Het Bonhoeffercollege in Enschede heeft besloten geen havo-opleiding meer aan te bieden op de locatie Geessinkweg. De afgelopen jaren is het aantal aanmeldingen steeds verder afgenomen en de klassen zijn te klein om de juiste docenten en voldoende keuzevakken aan te bieden, aldus het Bonhoeffercollege.
"Voor het derde jaar op rij is het aantal leerlingen te laag om de onderwijskwaliteit te kunnen garanderen", schrijft de school. Leerlingen die volgend schooljaar naar 4 of 5 havo gaan blijven wel aan de Geessinkweg, de andere leerlingen verhuizen naar locatie Bruggertstraat of Van der Waalslaan. Voor de mavo-leerlingen die aan de Geessinkweg les krijgen verandert er niets.

Teleurstelling bij ouders en leerlingen

Gisteravond zijn tijdens een informatiebijeenkomst ouders ingelicht over het plan. "Er is teleurstelling over het opheffen van havo op de locatie Geessinkweg. Maar om kwalitatief goed onderwijs te leveren aan de leerlingen hebben we dit moeten besluiten."
In de Keuzegids 2015 werd de havo-opleiding aan de Geessinkweg nog als slechtste middelbare schoolopleiding van Overijssel bestempeld. Twee jaar geleden startte het Bonhoeffercollege een verbetertraject voor de opleiding, die nu dus verhuist. "Dan is het wel jammer dat we nu dit besluit moeten nemen."
"De inspectie is tot nu toe tevreden over dat traject, in november volgt de eindcontrole. We gaan er in elk geval vanuit dat de leerlingen die nu in hun laatste jaren zitten de opleiding goed gaan afsluiten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.