Ronde van Overijssel

De koers in met sportfotograaf Dick Soepenberg

Morgen is het zover: de Ronde van Overijssel. Terwijl de renners strijden om het eremetaal wurmt sportfotograaf Dick Soepenberg zich in allerlei poses. Met één doel: het schieten van het perfecte plaatje.
'Achterstevoren en ondersteboven' op de motor legt sportfotograaf Dick Soepenberg menig wielrenner vast op de gevoelige plaat. Bij het uithalen van dit soort capriolen is een goede samenwerking met zijn motorrijder een vereiste. Tijdens wielerwedstrijden in Nederland is Patrick Weegink al jaren zijn vaste stuurman. De samenwerking tussen de twee gaat met weinig woorden, want ze begrijpen elkaar snel. "Ik vertrouw Patrick blindelings". 

Apenberg

Naast alle foto's die hij van de renners maakt, fotografeert Dick ook elk jaar een grote boom bij de Apenberg in Markelo. Voor de fotograaf is deze plek heel bijzonder. "Ieder jaar moet er een boom in de afdaling van de Apenberg op de foto, met de renners erbij natuurlijk. Het is een hele mooie oude eik en ik heb hem in de loop der jaren al op verschillende manieren weten te fotograferen."

Live

De wielerklassieker gaat op 14 mei om 12.00 uur van start in Rijssen. Op Radio Oost is de koers live te volgen met commentaar van Albert Santing en Bas Stamsnijder. Een uitgebreide samenvatting zie je om 21.30 uur op TV Oost. 
Bekijk de video om Dick en Patrick in actie te zien. 
Meer zien van Mooi Overijssel? Kijk op www.mooioverijssel.nl of volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.