cultuur

Overijsselaars slepen medailles binnen bij EK in Duitsland

Dansstudio X-Dance
Dansstudio X-Dance
Denk je dat Overijsselaars gezien het gemiddelde postuur nu niet de meeste soepele mensen op deze aardbol zijn? Dan heb je het mis. Want bij het Europees Kampioenschap in Kalkar, Duitsland, hebben Twentse dansgroepen brons en zilver in de wacht gesleept.
Ook eind april bij het Nederlands Kampioenschap vielen de dansstudio X-DANCE uit Hengelo in de prijzen. "The Funk Rockerz" werden Nederlands Kampioen binnen de categorie Teams onder 18 jaar. Coach van beide wedstrijdteams, Sabina 'Sam' Mehic uit Enschede pakte de titel Nederlands Kampioen Freestyle boven 16 jaar. En weer een ander team won zilver.

Inspireren

Ook individueel vielen de tukkers in de smaak. Anna Nsiala uit Hengelo en Famke van Ek pakten brons en Megan Rehijaan werd vierde. Volgens de coach lukt het de dansschool om 'van verlegen dansers top dansers te maken'. Sabina: 'Het gaat niet om de standaard pasjes, maar om het  inspireren van talenten.'
Eind augustus vind het WK plaats in Glasgow, maar het is nog maar de vraag of X-DANCE daar van de partij is aangezien er geen subsidie beschikbaar wordt gesteld vanuit de gemeente voor deze sport. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.