leerlingenvervoer

Connexxion neemt leerlingenvervoer Hellendoorn over

Leerlingenvervoer Klomp overgenomen door Connexxion
Leerlingenvervoer Klomp overgenomen door Connexxion
Het leerlingenvervoer in de gemeente Hellendoorn wordt vanaf volgende week 17 mei overgenomen door Connexxion. De vorige vervoerder, Klomp Groepsvervoer uit Ede, is failliet en stopt na 16 mei met de werkzaamheden.
Het was al de bedoeling dat Connexxion het leerlingenvervoer op zich zou nemen in het nieuwe schooljaar. Dat wordt nu met enkele maanden vervroegd.
Volgens de gemeente Hellendoorn merken de kinderen niet veel van de verandering. Zoveel mogelijk chauffeurs van Klomp zijn overgenomen door Connexxion en ondanks het faillissement rijden de busjes voor het leerlingenvervoer gewoon door. 
“Omdat er snel afspraken gemaakt konden worden, komen de leerlingen gelukkig geen dag zonder vervoer te zitten.” aldus wethouder van den Dolder. De gemeente is blij dat de overname zo vlot tot stand is gekomen en dat de klanten, de leerlingen, in feite weinig van het faillissement hebben gemerkt.

Chauffeurs Klomp maandenlang onderbetaald

Het faillissement dat eind april werd uitgesproken komt volgens de website Taxi Pro niet als een verrassing. De chauffeurs kregen al maandenlang onderbetaald door Klomp door in hun eigen tijd naar het eerste ophaaladres te rijden.
Het taxibedrijf leed flink verlies op diverse vervoerscontracten omdat er te laag was ingeschreven. Klomp stond onlangs meerdere malen voor de rechter omdat vakbond FNV het bedrijf beschuldigde van overtreding van de Cao Taxivervoer. Zo betaalde Klomp het vakantiegeld te laat uit.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.