Heracles Almelo

Heracles onderuit bij Groningen, maar maakt wel belangrijk uitdoelpunt

Heracles Almelo is de play-offs om een plek in de voorronde van de Europa League begonnen met een nederlaag bij FC Groningen. Het perspectief voor de return in Almelo is echter niet heel slecht door het gemaakte uitdoelpunt; 2-1.
Heracles begon verrassend met Breukers als rechtsbuiten. De eerste grote kans was voor Rusnák. Vroeg in het duel schoot hij echter net naast. Na tien minuten was het wel raak. Hateboer kopte de 1-0 binnen op aangeven van Idrissi. Weghorst was kort daarna dicht bij de gelijkmaker, maar zijn harde kopbal werd gestopt door Padt. In de blessuretijd van de eerste helft was het toch raak voor de spits. Hij bezorgde Heracles een belangrijk uitdoelpunt en 1-1 was ook de ruststand.
Kort na rust kwam Heracles opnieuw op achterstand. Lindgren, die zondag al twee keer scoorde tegen de Almeloërs, maakte de 2-1. Aan de andere kant was Navratil direct erna dicht bij de gelijkmaker, maar Padt bracht redding. Heracles kreeg daarna een paar kansen, maar Van Ooijen en Zomer schoten naast. Aan de andere kant schoot Rusnak uit kansrijke positie net naast. Het bleef dus bij 2-1 in Groningen. Zondag is de return in Almelo en wordt beslist wie er de finale van de play-offs haalt.
2-1
Groningen
Heracles
1-0 Hateboer (11)
1-1 Weghorst (45+1)
2-1 Lindgren (50)
Arbiter: Janssen
Geel: Van Ooijen, Fledderus, Hateboer, Bruns
FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet (Tamata/46); Maduro, Drost, Bacuna (Linssen/77); Idrissi, Sørloth (Hoesen/74), Rusnák.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus (Darri/68); Bruns, Pelupessy, Van Ooijen; Breukers, Weghorst, Navratil.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.