Bergkwartier

Meneer Mand: 'Wanneer je ongewild een YouTube hit wordt'

Het roepen van het simpele woordje 'Mand', tegen televisiemaker Maxim Hartman, veranderde het leven van Deventenaar Ben Strik volledig.
Het gebeurde in 2013 toen Hartman een videofilmpje kwam maken over de antiekwinkel van de inmiddels 74-jarige Strik. De antiquair mocht kort iets vertellen over zijn favoriete stuk uit de winkel. Strik koos een mandje uit Makkum.

YouTube-hit

Strik mocht echter maar zo weinig zeggen dat hij op een gegeven moment geërgerd 'mand' schreeuwde in de microfoon van Hartman. Het filmpje van de Deventenaar werd een mega YouTube-hit. Sindsdien kan Strik niet meer over straat zonder aangesproken te worden door 'hysterische' jongeren. 'Inmiddels zit mijn YouTube-filmpje op meer dan drie miljoen kliks. Wie had dat kunnen denken? Een onschuldig interview heeft mijn leven volledig veranderd', aldus Ben Strik.

Bergkwartier

Het normaal zo rustige Bergkwartier in Deventer is al sinds jaar en dag de thuishaven van Strik. Daar runt hij, samen met zijn dochter, vol passie zijn eigen antiekwinkels. Sinds hij door het leven gaat als bekende Nederlander is het in 'zijn' Walstraat volledig gedaan met de rust.

Op de foto

'Bijna dagelijks ga ik op de foto met mijn fans. Het lijkt wel of ik onderdeel ben geworden van de excursies in het Deventer Bergkwartier. Het is nog steeds erg leuk om te doen. Wanneer je de blije gezichten van de mensen ziet dan heb je toch geen keus? En dus ga ik met iedereen die dat wil op de foto. Jaarlijks zijn dat er rond de 3.000', aldus Strik. Kortom, de populariteit van Meneer Mand is ongekend!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.