Enschede

Familie overleden bewoonster De Posten Enschede biedt toneelvoorstelling aan als dank

Als dank voor de goede zorgen heeft de familie van een overleden vrouw het personeel van verzorgingshuis De Posten in Enschede een toneelvoorstelling aangeboden.
Het ging om de theatervoorstelling Dag Mama, gespeeld door een artistieke familie die ervaring heeft in de zorg en met een demente grootmoeder. Het publiek keek een uur lang ademloos naar een stuk met een demente vrouw, een dochter en een verzorger van het verzorgingshuis. Duidelijk herkenbaar, zo bleek in de pauze.

Vanzelfsprekend

Volgens Rob Agelink, de zoon van de overleden vrouw, was het vanzelfsprekend voor de familie dat het personeel op deze manier bedankt werd. "Mijn vrouw werkt in een verpleeginstelling, waar ook één van deze theaterspelers werkt, en dus was het snel duidelijk dat dit het ging worden. Ik zie het nu voor de tweede keer en het is heel herkenbaar."

Veel herkenbaars

Verzorgsters van mevrouw Agelink hadden veel herkenbaars gezien in de voorstelling. "Er zaten ook heel emotionele stukken in. Maar inderdaad erg herkenbaar. Die dochter maakte echt duidelijk dat familie van bewoners het soms niet begrijpt. Voor ons niet altijd makkelijk, maar wel de realiteit."
Na de toneelvoorstelling was er nog een lezing over dementie en een workshop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.