Verhalen

Dennis Demmers zet zich in voor acceptatie in de klas

"Een klas lijkt op een voetbalteam", aldus Dennis Demmers. De gewezen trainer van Go Ahead Eagles zet zit in tegen pesten met het project: Winnen doe je samen.Â
Demmers stond al voor veel klassen, dertien jaar lang. Deze week was groep 6 van Basisschool de Vogelaar in Raalte aan de beurt. Zijn doel van de lessen is om kinderen weerbeerder te maken tegen pesten. 

Parallellen

Wat is lastiger, een klas vol kids of de voetballers van Go Ahead? "Het heeft allemaal overeenkomsten. Ik doe mijn verhaal en dan moet je de kinderen weten te 'pakken' en dat moet je bij voetballers ook." Demmers prikt zo door een groep heen. "Ik weet wie de aandacht vraagt. Daarvoor moet je sfeer proeven en dan weet je wel hoe een groep in elkaar steekt."

Volgens de trainers is winnen alleen mogelijk als iedereen als persoon de ruimte krijgt om zijn eigen kwaliteiten te ontwikkelen en in te zetten. "Dat geldt voor kinderen in een klas, maar ook voor spelers op het veld."

Geweld

Geweld rondom het voetbalveld begint bij gebrek aan respect. "Het is een beetje zo gegroeid, denk ik. Ik was laatst bij Real Madrid, en daar zijn bij de lagere elftallen niet eens grensrechters. Dat is ondenkbaar in Nederland. En toch gaat het daar goed. Je moet plezier hebben, respect voor elkaar, dingen accepteren van elkaar en tot slot: discipline."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.