nieuws

Eurosped maakt wel gebruik van Europees ticket

Bekerwinnaar Eurosped
Bekerwinnaar Eurosped
De volleybalsters van Eurosped gaan wel gebruik maken van het Europees ticket dat de bekerwinst de Almelose ploeg opleverde. Eerder deze week werd bekend dat Set-Up'65, de verliezend finalist van de play-offs, geen gebruik maakt van de mogelijkheid Europees te spelen.
Uit financiële overwegingen heeft de ploeg uit Ootmarsum afgezien van Europese duels. Ook landskampioen VC Sneek gaat geen gebruik maken van het Europees ticket.

Risico afgedekt

Voorzitter Marcel Jansink van Eurosped legt uit waarom de club wel Europa in gaat: "Deelname aan een Europees toernooi is een sportieve uitdaging, maar heeft ook financiële risico’s. Dankzij de steun van enkele sponsors hebben we dit risico voor een belangrijk deel kunnen afdekken waardoor we onze supporters ook het komend seizoen weer interessante internationale wedstrijden kunnen voorschotelen. Sportief gezien is deelname aan dit soort wedstrijden zeer interessant. Speelsters doen belangrijke ervaring op die ook in de nationale competitie van pas komt. De bekerwinst is hiervan een duidelijk voorbeeld."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.