Elfstedentocht

Wim Goorhuis uit Zwolle fietst maandag voor de 50e keer de Elfstedentocht

Wim fietst de Elfstedentocht
Wim fietst de Elfstedentocht
Wim Goorhuis uit Zwolle fietst maandag voor de vijftigste keer de Friese Elfstedentocht. Het houdt hem fit en vitaal, want ook al is hij al zeventig: niets houdt hem tegen.
In '65 fietste Wim zijn eerste Elfstedentocht, als trainingsrit voor een andere lange tocht. "Ik zat bij een fietsvereniging in Amsterdam en ze zeiden dat de Elfstedentocht een goede rit was voor de rit Amsterdam-Maastricht-Amsterdam, dus dat heb ik gedaan."

'Aan alle kanten te kraken'

Nadat Wim na jaren stopte met wedstrijden rijden, begon zijn lijf 'aan alle kanten te kraken'. "Toen ik weer ging trainen voor de Elfstedentocht, merkte ik dat het beter ging. Ik moet gewoon in beweging blijven."
En sindsdien is Goorhuis eigenlijk niet meer gestopt. "Het is ook gewoon hartstikke mooi en je bent gezond bezig. En je hebt een reden om in beweging te blijven."

Halverwege nog helemaal fit zijn

Zijn tip om de 240 kilometer lange toertocht zonder al te veel problemen uit te fietsen? "Je moet goed eten en drinken en jezelf niet kapot fietsen. We fietsen een acht, dus we komen terug in Bolsward. Ik moet zorgen dat ik bij terugkomst in Bolsward nog fit ben, dan red ik de middag ook wel."
Maandag om 5.00 uur stapt Wim op de racefiets en start hij in de eerste groep. Binnen 10 uur hoopt hij weer binnen te zijn. Hoe lang hij nog meedoet? "Als ik twee jaar achter elkaar helemaal uitgewoond over de finish kom, dan moet ik stoppen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.