FC Twente

Vak P: "Deal terugdraaien, clubs die geld willen niet meer welkom in Veste"

Sfeeractie van Vak P van FC Twente
Sfeeractie van Vak P van FC Twente
Supportersvereniging Vak P wil zo snel mogelijk met het bestuur van FC Twente om tafel om de terugbetalingsregeling die FC Twente met andere clubs heeft gesloten, te bespreken. De supportersvereniging wil een streep door de regeling waarbij FC Twente andere clubs compenseert voor vals spel van de Enschedese club. De clubs die bij de deal zijn betrokken, zijn wat Vak P betreft niet meer welkom in de Grolsch Veste.
"Vak P is van mening dat de deal tussen FC Twente en de Eredivisie CV moet worden teruggedraaid. Geen extra straf bovenop al die straffen die we al hebben gekregen en ook geen geheime deals waar niemand de inhoud van mag weten." Dat is een van de harde eisen die de supportersclub op Facebook heeft gezet. 

Onbegrip over deal

"Hoe meer we stil staan bij de deal die FC Twente met de andere eredivisieclubs heeft gesloten, hoe meer woede en onbegrip we krijgen", schrijft Vak P. "De reacties zijn fel en dat begrijpen we. Er zijn zelfs mensen die hun jaarkaart willen opzeggen."
Niet alleen Vak P, maar eerder ook al supportersvereniging Vriendenkring verwijten FC Twente dat de club ging voor meer openheid en transparantie "maar zich tot liet verleiden om in achterkamertjes geheime deals met andere clubs te maken."
Ook de beslissing van FC Twente om uitsupporters volgend seizoen gratis toegang te bieden tot de Grolsch Veste, is tegen het zere been van Vak P. "Dat is een slecht gebaar naar de eigen supporters, die ook trouw zijn en blijven in slechte tijden. Die komend seizoen weer hetzelfde bedrag betalen voor hun jaarkaart maar weten dat het sportief nog niet veel beter zal gaan." 

Aasgieren die bloed ruiken

De clubs uit de eredivisie die de deal met FC Twente hebben gesloten worden door Vak P neergezet als aasgieren die bloed ruiken en nog even hun graantje willen meepikken. Vak P vindt dat FC Twente al hard gestraft is met geldboetes, puntenaftrek en het ontnemen van Europees voetbal. "Wij kunnen geen begrip opbrengen voor clubs die vervolgens ook nog voor eigen rechter willen spelen en FC Twente onder druk zetten om linksom of rechtsom een club zonder geld toch nog wat geld afhandig te maken."
Dat kan volgens Vak P niet zonder gevolgen blijven voor betrokken clubs. "Wij weten welke bestuurders van andere clubs er tegen ons zijn en die personen zijn persona non grata in de Veste mochten wij onze licentie behouden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.